SUOMALAISIA KESTÄVÄN KEHITYKSEN KULUTTAJATUOTTEITA RAUMALTA

Kuvat ja teksti: Jukka Silén

Raumalainen Motoseal Components Oy tunnetaan teollisuuden piirissä rakennustyökoneiden ja traktoreiden muovi- ja teräsosien toimittajana. Yrityksen pääbisnes siellä on lokasuojien valmistus rakennustyökoneisiin ja traktoreihin.

Teollisten tuotteiden rinnalle on noussut voimakkaasti kuluttajatuotteet, nimittäin Masi-tavaramerkillä myytävät talvityövälineet. Niitä ovat lumikolat, lumilapiot ja lumentyöntimet, jääraudat ja hiekoittimet. Niitä on tehty jo yli kolmekymmentä vuotta.

Kiertotalous yrityksen liiketoiminnan kulmakivenä

Motoseal Components Oy:n toimitusjohtajan ja omistajan, Kari Sallisen kanssa käydyissä keskusteluissa nousee hyvin nopeasti esille sellaisia käsitteitä ja ajatuksia, kuten ”Post Consumer Waste”, ”Kuluttajien arvostus”, ”Meidän pitää muoviteollisuudessa”, ”Hintakilpailukyky” ja ”Kiertotalous”.

Kiertotalous on suuressa roolissa yrityksessämme.

Kari Sallinen, toimitusjohtaja, Motoseal Components Oy

Eikä tämä ole pelkkää puhetta, vaan käytännön toimia. Kyseessä on tärkeä osa yrityksen strategiaa ja siihen perustuvaa liiketoimintaa.

– Kiertotalous on yksi tulevaisuutemme strategian pääkohdista, vahvistaa Kari Sallinen.

– Eikä tämä ole millään tapaa viherpesua, kyllä meidän pitää kantaa oma osuutemme kehityksestä.

Kierrätys nousee yhä useammin keskusteluihin. Näin on kaikkien tuotteiden kohdalla, mutta erityisesti se korostuu kuluttajatuotteissa. Viimeistään 2023- 2024 pitää niiden raaka-ainepohjasta olla tietty osuus kierrätettyä. Kysymys, joka nousee ennemmin tai myöhemmin esille kuuluu, kuinka käyttötaloustuoteet kierrätetään.

Suomalaisen teollisuuden pitää erottua

Niin pitää myös raumalaisen Motoseal Components Oy:n. Kari Sallinen nostaa esille suomalaisen teollisuuden reagointikyvyn, kun puhutaan menestymisestä erityisesti kuluttajatuotteissa.

– Meidän pitää olla ketterämpiä kuin puolalainen tai kiinalainen kilpailijamme – joustava ja nopea.

– Pienet sarjat ovat keskeistä, niihin reagoiminen on elämisen ehto.

Yrityksessä uskotaan Avainlipun merkitykseen. Tämän vaatimaa yli 50 %:n suomalaisuuden osuutta noudatetaan tarkasti. Ja enemmänkin, sillä esimerkiksi Masi-lumikolassa suomalaisia komponentteja ja työtä on yli 80 %. Näin, vaikka kaikkia sen osia ei Suomesta saakaan. Tällainen osa on vaikkapa Hollannista tuleva käsitelty aisaputki.

Muutenkin suomalaista osaamista ja laadukkuutta painotetaan niin kaikessa toiminnassa sekä markkinoinnissa. Tuotteet on suunniteltu kestämään Suomen talviolosuhteisiin.

Masi on tehty suomalaiseen käteen.

Yrityksessä korostetaan myös esillä oloa asiakkaiden suuntaan, samoin tavoitettavuutta. Näin erotutaan ulkolaisista kilpailijoista. Kari Sallisen sanoin

– Kuluttaja saa meihin aina yhteyden.

Vientituotteina maailmalle

Motoseal Components Oy:n tuotteita viedään runsain määrin maailmalle. Oman viennin osuus on yli 60 % koko yrityksessä. Masi-tuotteiden kohdalla viennin määrä riippuu sääolosuhteista. Kuitenkin voidaan todeta viennin määrän olevan suurempi kuin kotimaahan jäävän tuotannon. Markkinaosuus sekä Suomessa että Ruotsissa on hyvä.

Please follow and like us:

Releated

ABC PLASTICS NEWS 3/2020 TÄSSÄ NUMEROSSA

Kohti vuotta 2021 Reaktiovalua ja suuria kappaleita Ylihärmästä Suomalaisia kestävän kehityksen kuluttajatuotteita Raumalta Smart Molded Structures Bring Surfaces to Life Nesteen ensimmäinen nesteytetyn muovijätteen teollisen mittakaavan koeajo Suomessa onnistuneesti päätökseen Tavarantarkastus – tarpeellinen myös korona-aikaan Kertakäyttöisiä muoveja tarvittiin sittenkin – ja tarvitaan tulevaisuudessa Please follow and like us:

PÄÄKIRJOITUS: KOHTI VUOTTA 2021

Vuosi vaihtuu toiveikkaasti, ensimmäiset rokotusannokset annettu, onnistutaanko vihdoin selättämään tuo kuukausien ajan maailmaa terrorisoinut pieni kruunupäinen hirviö. Tämä monin tavoin vaikea kulunut vuosi on jättänyt pysyvät jäljet, tarvitaan paljon työtä mutta myös inhimillisyyttä ja empatiaa, jotta selviämme jaloillemme tämän koettelemuksen jälkeen. Tuo pieni, kaikille tuntematon, oudosti käyttäytyvä nopeasti leviävä ja muuntautuva virus ei valikoi uhrejaan, […]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial