PÄÄKIRJOITUS: POIKKEUSTILAN KESKELTÄ KESÄÄN

Talvi ja kevät ovat olleet poikkeukselliset. Rajoitukset, uudet säännöt, määräykset ja suositukset ovat seuranneet toisiaan. Maamme talous on taantunut useita prosentteja. Onneksi vientiteollisuus ei ole taantunut kokonaan, vaan se on jatkanut ainakin osaltaan eurojen hankkimista maallemme. Selvää on, että täysin ilman haavoja sekään ei ole selvinnyt, sillä investoinnit kohdemaissa ovat pienentyneet rankasti.

Jos halutaan löytää niitä positiivisia asioita, niin ehdottomasti pitää nostaa ne keskustelut, joita on käyty teollisen tuotannon palauttamisesta takaisin Suomeen. Tämähän käynnistyi terveydenhuoltomateriaalin – mm. hengityssuojaimet, muovikäsineet, visiirit, jne. – toimitusvaikeuksien, jopa -sotkujen yhteydessä. Kaukana idässä valmistaminen ei yhtäkkiä ollutkaan ”onni ja autuus”. Viitteitä tästä oltiin nähty jo pari vuotta sitten Saksassa, kun mm. lelujen tuotannon kotiuttaminen takaisin Saksaan käynnistyi. Toivotaan, että nämä keskustelut jatkuvat, ja konkretisoituvatkin, nyt kun Korona näyttäisi lieventävän otettaan, ja maailma alkaa avautua.

Poikkeustila rajoituksineen on näkynyt myös lehtemme toimituksessa. Asiasisällön kokoaminen on vaikeutunut pitkin kevättä. Ihmisien tapaaminen, prosesseihin tutustuminen ja uusien tuoteratkaisujen näkeminen juttujen pohjaksi on ollut vaikeaa, jopa mahdotonta. Onneksi laaja verkostomme on ollut aktiivinen ja tarjonnut aiheita ja materiaalia meille julkaistavaksi. Hienoa, kiitos kaikille!

Olemme tehneet päätöksen, että toimituspolitiikkamme jatkuu ykkösnumeron tavoin niin, että artikkelit julkaisemme sitä mukaan, miten saamme artikkelit valmiiksi. Näin saamme välitettyä uusinta tietoa ja ajatuksia mahdollisimman nopeasti lukijoillemme. Tästä esimerkkinä tämän pääkirjoituksen kanssa samaan aikaan julkaistava MEP Petri Sarvamaan erittäin ajankohtainen kolumni Koronan jälleenrakennus EU:ssa tehtävä harkiten – seuraava sukupolvi kuittaa laskun hyvässä ja pahassa. Tai Jukka Silénin kannanotto muoviveroon.

Mutta emme ole unohtaneet muovitekniikkaa tai sen sovelluksia. Tästä esimerkkinä on Sidel yhtiön New Sidel Aseptic Complete PET Line and Bottle Design for UHT Milk Boost Business at Fattoria Latte Sano in Italy. Ja jatkoa seuraa vielä tämän viikon aikana.

Vaikka kesä ja hyppääminen loma-aikaan on erittäin lähellä, on syksy jo mielessämme. Ajatuksenamme on palata takaisin ”normaaliin päiväjärjestykseen” – tämä, jos Korona antaa siihen mahdollisuuden. Seuraava numeromme on yhtenä pakettina tarkoitus julkaista elokuun loppuun mennessä. Syksy tuokin sitten normaaleja tapahtumia, mm. Friedrichshafenin Fakuma-messut lokakuussa.

No mutta syksystä viis! Nyt on hyvä keskittyä kesään 2020. Mutta varovaisesti turvaetäisyydet säilyttäen ja käsihygieniasta huolehtien. Terveys ennen kaikkea!

Aurinkoista Kesää!

Karita Silén, päätoimittaja

Please follow and like us:

Releated

ABC PLASTICS NEWS 2/2020 TÄSSÄ NUMEROSSA

Pääkirjoitus: Poikkeustilan keskeltä kesään Koronan jälleenrakennus EU:ssa on tehtävä harkiten – seuraava sukupolvi kuittaa laskun hyvässä ja pahassa Sweet Temptation We Need to Get the Circle Spinning New Sidel Aseptic Complete PET Line and Bottle Design… Muovivero tulee? UK Expected to Break Away From ECHA and EU Reach post-Brexit Close Please follow and like us:

Koronan jälleenrakennus EU:ssa tehtävä harkiten – seuraava sukupolvi kuittaa laskun hyvässä ja pahassa

Teksti ja kuva: Petri Sarvamaa Koronakriisi on aiheuttanut Euroopassa suurta taloudellista tuhoa ja epävarmuutta tulevasta. Maanosan talouden rattaiden pyöräyttämiseksi uudelleen käyntiin Euroopan komissio on esittänyt uutta 750 miljardin euron kokoista jälleenrakennusrahastoa. On selvää, että jonkinlainen paketti tarvitaan, jotta talouskriisi voidaan taltuttaa. Kyse on siitä, millä ehdoilla ja miten se rakennetaan. Komission esitys ei välttämättä tule […]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial