ELY-keskusten rahoitus pienille yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa on nyt haettavissa

Teksti: Jukka Silén

Haku ELY-keskuksissa koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen tarkoitetun rahoitusinstrumenttiin on nyt avoinna. Se on tarkoitettu avustukseksi pienille yrityksille, joiden toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa koronaviruksen vuoksi. Yrityksellä tulee olla arvio kannattavan toiminnan edellytyksistä jatkossa.

Rahoitus on tarkoitettu instrumentiksi pienyrityksille, joissa työskentelee 1-5 henkilöä. Rahoitusta voidaan myöntää yrityksille toimialasta riippumatta, lukuun ottamatta maa-, metsä- ja kalatalouden sekä maataloustuotteiden jalostuksen alan yrityksiä.

Tukimuotona mahdollinen myös toiminimille

Avustus voidaan myöntää yritysmuodosta riippumatta yrityksille. Näin ollen hakijana voi olla myös toiminimiyritys. Hakijoina voivat olla yritykset,

  • jotka työllistävät vähintään yhden ja enintään viisi työsuhteessa olevaa työntekijää, jotka eivät ole yrittäjäasemassa toimivia henkilöitä, ja joiden työaika on keskimäärin vähintään 30 tuntia viikossa
  • joille koronavirus on aiheuttanut tilapäisiä markkina- ja tuotantohäiriöitä ’
  • jotka pyrkivät uudistumaan ja vahvistamaan osaamistaan

Lisäksi avustus on tarkoitettu myös niille yksityisille elinkeinoharjoittajille (toiminimet), joiden kokoaikaisten työntekijöiden määrä on enemmän kuin viisi työntekijää.

Kaksi eri tukimuotoa

ELY-keskusten nyt haettavana oleva rahoitus on avustusta, jota voidaan myöntää kahteen eri tukimuotoon, nimittäin

  1. Tilanneanalyyseihin, enimmillään 10 000 euroa
  2. Kehittämistoimiin, enimmillään 100 000 euroa

Avustusta voi hakea yhteen toimenpiteeseen edellä mainituista kerrallaan. Kumpaankin toimenpiteeseen voi avustusta saada vain kerran. Tilanneanalyysipäätöksen jälkeen voit hakea avustusta kehittämistoimenpiteisiin aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua.

Hakemuksen kohteena joko ELY tai Business Finland – ei molemmat

Yritykset, jotka työllistävät yli viisi työntekijää, voivat hakea avustusmuotoista rahoitusta (liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa) Business FinlandiltaYrityksen ei tule hakea häiriötilanteeseen ko. rahoitusta sekä ELY-keskukselta että Business Finlandilta. Business Finlandin tukimuodoista on kerrottu viime viikolla lehtemme artikkelissa (toim .huom.)

Yksinyrittäjien rahoitusintrumentti työn alla

Yksinyrittäjille koronavirusepidemiasta aiheutuneiden häiriöiden lieventämiseksi tarkoitetun oman erillisen tukimuodon valmistelu on käynnissä

Lisäinfoa tämän linkin kautta.

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Releated

May heralds even more disruption and uncertainty for petrochemicals

Author: Nigel Davies, Insights Editor, ICIS The impact of the coronavirus lockdowns on the oil, gas and chemicals industries’ integrated value chains is radically shifting relationships and profitability. It is also making planning virtually impossible, as BASF suggested last week. The environment around refining and chemical margins remains challenging, Shell CEO Ben van Beurden also […]

Korona tuli – emmekö vieläkään olleet valmiita?

Päivä 93: Tahdon oman ja henkilökohtaisen hengityssuojaimen Korona-virus on tuonut monenlaisia uusia asioita suuren yleisön tietoisuuteen. Kukapa nyt aiemmin olisi miettinyt kasvojensa peittämistä – ei kunnon suomalainen ainakaan. Korkeintaan sairaalasarjoissa olemme nähneet leikkaussalissa työskentelevän henkilökunnan verhoutuvan valkoisiin kasvosuojuksiin. Toki olemme ehkä hyväntahtoisesti hymyillen katselleet kasvosuojien läpi Helsinkiin tutustuvia, Esplanadilla kulkevia itäisiltä mailta kotoisin olevia turisteja. […]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial